Atletico Madrid potvrdio dolazak napadača

Argentinac pojačava Jorgandžije

Atletico Madrid potvrdio dolazak napadača

Fudbalski klub Atletico Madrid potvrdio je dolazak Argentinca Nice Ibaneza. 

Radi se o 24-godišnjem napadaču koji dolazi iz San Luisa, meksičke ekipe koja je filijala Atletico Madrida.

Zanimljivo, pomenuti klub je prošle sezone igrao meksičku drugu ligu, a Ibanez je na ukupno 43 utakmice postigao 22 gola te je ekipi pomogao da ostvari pomociju u viši rang.

Simeone je primjetio njegove sjajne partije te ga je doveo u Atletico čiji član će zvanično postati 1. jula, odnosno na dan kada počne prelazni rok.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Atletico Madrid i San Luis su postigli dogovor kada je u pitanju transfer Nicolasa Ibaneza", navodi se u saopštenju koje je izdato od strane Jorgandžija.

Od Ibaneza se svakako ne očekuje da bude zamjena za Antoinea Griezmanna, ali će biti opcija više u napadu za Simeonea koji još uvijek traži pravu zamjenu za Francuz koji je najavio odlazak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi