(Foto: EPA)

Prvo pojačanje na Old Traffordu

Daniel James novi igrač Manchester Uniteda!

Midhat Šljivak

Manchester United danas je predstavio prvo pojačanje.

Novi igrač Crvenih đavola postao je 21-godišnji Daniel James, koji na Old Trafford stiže iz ekipe Swanseaja.

James je uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor sa Unitedom, a detalji će biti objavljeni naredne sedmice, kada se službeno otvori ljetni prelazni rok.

"Sretni smo što možemo objaviti da je sa Swanseajem postignut sporazum o transferu Daniela Jamesa", saopšteno je iz Uniteda.

Daniel James važi za velikog talenta velškog fudbala. Predviđa mu se velika karijera, a svojim igrama za Swansea je privukao veliku pažnju.

Dobio je ovaj 21-godišnjak nekoliko sjajnih ponuda. Mnogi veliki klubovi su ga željeli u svojim redovima, ali on je na kraju donio konačnu odluku i prešao je u United.

Protekle sezone u dresu Swanseaja 21-godišnji krilni fudbaler je odigrao ukupno 38 utakmica u svim takmičenjima i imao je učinak od pet pogodaka i 10 asistencija.

Već je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Velsa gdje je u dva nastupa postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea će na ovom transferu zaraditi oko 15 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.