Foto: FK Radnik Hadžići / FB

Još jedna sjajna sezona Amara Memića

Dragulj Radnika iz Hadžića: 22 gola i 20 asistencija za nova priznanja

Mladi, 18-godišnji napadač Radnika iz Hadžića Amar Memić se drugu godinu zaredom okitio priznanjem najboljeg igrača i najbolje strijelca Omladinske lige BiH za juniore - grupa Centar A.

Memić, koji je i juniorski reprezentativac BiH, će i naredne godine imati pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, ali ne bi čudilo da dobije značajniju minutažu i u prvom timu Radnika. Inače, ove sezone je debitovao za prvi tim.

Mladi Memić je ove godine u Omladinskoj ligi zabilježio učinak od 22 gola i 20 asistencija iako je odigrao samo 16 utakmica, pa je jasno da u Hadžićima imaju pravog fudbalskog dragulja.

Pomenuti učinak mu je, dakle, donio nova priznanja, za najboljeg igrača i najboljeg strijelca lige.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prošle sezone je Memić u 20 utakmica Omladinske lige BiH za juniore - grupa Centar A postigao 25 pogodaka, što je također bilo dovoljno za već pomenuta priznanja.

Treba dodati da Radnik u svojim redovima ima i drugog najboljeg golgetara Omladinske lige BiH - Centar A za minulu sezonu. Riječ je o mladom Admiru Huskiću koji je postigao 18 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.