Predsjednik Radnika nakon ulaska u Prvu ligu FBiH: Čudne stvari se dešavaju na tim terenima...

Ekipa iz Hadžića obezbijedila prvo mjesto u Drugoj ligi Centar

Predsjednik Radnika nakon ulaska u Prvu ligu FBiH: Čudne stvari se dešavaju na tim terenima...

Sezona u Premijer ligi, Prvoj ligi Federacije i nižim rangovima bh. fudbala se polako bliži kraju. Neki slave titule, neki tuguju zbog ispadanja, dok treći slave ulazaku viši rang.

Upravo u treću kategoriju spada ekipa Radnika iz Hadžića koja je dva kola prije kraja Druge lige Federacije (Centar) osigurala prvo mjesto i plasman u Prvu ligu.

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika ovog kluba Ekrema Tufu koji je za portal SportSport.ba govorio o ovoj sezoni, očekivanjima od sljedeće, (ne)časnim radnjama u Prvoj ligi Federacije..

Za početak Tufo nam je govorio o ovoj sezoni.

"Klub ove godine proslavlja 70. godina postojanja. Zato smo željeli da nam barem juniori uđu u Premijer ligu, ali kada smo vidjeli da od toga neće biti ništa, onda smo se skoncentrisali na prvi tim. Imali smo dobar prvi dio sezone, pa smo tako nastavili i u drugom i na kraju zauzeli prvo mjesto".

Iznio nam je i svoja očekivanja od Prve lige Federacije:

"Ja sam 14 godina u klubu kao predsjednik uprave. Trenutno sam zaista prezadovoljan. Ako nas budu pratile finansije, siguran sam da možemo postati stabilan prvoligaš. Želimo se ustaliti u Prvoj ligi, a znamo da će posebno teško biti u prvoj ili prve dvije sezone".

"U prelaznom roku ćemo većinom ići na podmađivanje tima. Naši juniori će moći ozbiljno konkurisati za mjesto u prvom timu. Prioritet će nam biti dovođenje mlađih igrača a pored njih pokušat ćemo dovesti barem dvojicu malo iskusnijih", kazao je Tufo.

Boji li se nezakonitih radnji u Prvoj ligi?

"Prošle sezone se desila Tuzla City, a ove Velež i Olimpik. Finansije očito nisu glavni kvalitet... Čudne stvari se dešavaju na tim terenima, pa mogu reći da ulazimo u nešto što ćemo vjerovatno osjetiti na svojim leđima. Sigurno da znamo za sva ta dešavanja, ali mi ćemo u ligu ući časno. Želimo igrati pošteno i da nas niko ne proziva za ovo ili ono. Ako trebamo trošiti novac na sudije, onda ne trebamo ni ulaziti u ligu".

Tufo kaže da za sada postoje neke naznake da će klub sarađivati sa sarajevskim premijerligašima Željezničarom i Sarajevom.

"Voljeli bi da sarađujemo s Željom i Sarajevom u smislu posuđivanja igrača. Mi smo u predgrađu, samo 15-ak minuta vožnje do Sarajeva. Neki drugi klubovi iz našeg okruženja su već ranije imali ovakvu saradnju sa Željom i Sarajevom. Vidjet ćemo šta će biti, postoje neke naznake...", kaže predsjednik Radnika.

Za kraj, Tufo se osvrnuo i na to koji klubovi će njegovom biti najveći rivali u Prvoj ligi Federacije. Logično, tom etiketom je označio klubove koji su, kao njegov, tek osigurali ulazak u ovaj rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Banovići, Travnik, Klis ili Posušje... Mislim da će nam ti timovi biti najveći rivali. Sigurno da će svi oni, kao i mi, željeti da u prvoj sezoni ostanu u ligi pa će svakako biti vrlo teško", kaže na kraju razgovora predsjednik kluba iz Hadžića.

Inače, Radnik nakon 26 odigranih kola u Drugoj ligi Centar ima 63 osvojena boda, odnosno 11 više od Borac Jelaha dva kola prije kraja.

Top Komentari

chs1975mostar
kako vas vise nije sramota?? @ stid nemate!! nemozete a da ne udara te na velez,,, VELEŽ ovde sa Olimpikom spominjete,,da je velez radio kupovinu bodova ,, ma smečari jedni smetljari bez karaktera!!! e vec sad se pripremate za sljedeću sezonu u PL kako da velez rušite medijski i da ubacuje te psihozu u ekipu i klub!!!
1 0
Jadnimi
Bolesni ste ljudi, ako niste kupovali šta Vas dira što je neko rekao da je u trci između Veleža i Olimpika bilo kupovine. Kompletnu sezonu drobite kako Olimpik kupuje, ako je tako, onda pozdravite ovakve komentare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi