50 miliona eura za Francuza

Real Madrid u narednih 48 sati predstavlja novo pojačanje?

Čelnici Real Madrida ne žele da se njihovom klubu ponovi sezona poput minule, pa će u novu ući se značajno izmijenjenim sastavom.

Već su na Bernabeu stigla tri pojačanja, očekuju se i brojni odlasci, ali i još pokoji novi igrač.

Tako će u narednoj sezoni u slavnom bijelom dresu nastupati i Eden Hazard, Luka Jović i Eder Militao, a trener Zinedine Zidane traga za još jednim velikim pojačanjem u veznom redu.

I dalje se špekuliše o Paulu Pogbi, mogao bi to biti i Tottenhamov Eriksen, ali dok navijači čekaju još jedno veliko, Real se sprema predstaviti novo, nešto "manje" ime.

Naime, novi igrač Real Madrida bi uskoro trebao postati 24-godišnji lijevi bek Ferland Mendy.

Iako se još uvijek ne radi o velikom fudbalskom imenu, Real Madrid će navodno za Mendyjeve usluge Lyonu isplatiti značajnu naknadu - od oko 50 miliona eura.

Mendyjev transfer u Real Madrid se navodno dogovara već neko vrijeme, ali je čitav posao zamalo propao zbog problema sa kukom francuskog fudbalera. Ipak, nakon što su se u Real Madridu uvjerili da pomenuti problemi ne prijete da ugroze Mendyjevu karijeru, transfer bi trebao biti realizovan.

Prema određenim špekulacijama Mendy bi mogao biti predstavljen na Santiago Bernabeu u narednih 48 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Mendy je u minuloj sezoni upisao 44 nastupa za Lyon u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao isto toliko asistencija.

U novembru prošle godine je debitovao za reprezentaciju Francuske, a od tada je za Trikolore skupio tri nastupa uključujući i onaj u porazu od Turske prošle subote.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.