U Realu ne strahuju od kazne UEFA-e: "Ljetni prelazni rok tek treba da počne"

Moraju nekako zaraditi 300 miliona eura

U Realu ne strahuju od kazne UEFA-e: "Ljetni prelazni rok tek treba da počne"

E. Čaušević

Španski mediji jučer su objavili da Real Madrid ovog ljeta mora zaraditi preko 300 miliona eura kako ne bi imali problema s Finansijskim fair playom.

Real Madrid je prošle sedmice zvanično potvrdio da je Eden Hazard novi igrač ovog kluba, a na njegov dolazak bi mogli potrošiti oko 150 miliona eura uključujući razne bonuse.

No, jasno je da kraljevski klub mora prodati nekoliko igrača kako bi poravnali računicu, odnosno izbjegli eventualne probleme oko Finansijskog Fair Playja.

Marca je jučer objavila da Real mora nekako zaraditi preko 300 miliona eura kako bi se izbjegao problem oko finansija, te eventualna kazna od strane UEFA-e.

Međutim, iz Real Madrida su jutros poručili da se uopšte ne brinu oko toga jer je jasno da klub neće samo dovoditi nove igrače, te da će sigurno biti odlazaka sa Santiago Bernabeua ovog ljeta.

"Vijesti oko Finansijskog fair playja su tačne što se tiče brojki, ali treba jasno reći da to nije problem. Ljetni prelazni rok tek treba da počne i jasno je da će biti mnogih poslovanja kada je u pitanju prodaja naših igrača", poručili su jutros iz Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već uveliko se špekuliše da će Madrid sigurno napustiti Gareth Bale i James Rodriguez za koje u Realu očekuju veliki novac, a njihovim stopama mogao bi i Isco. U Realu smatraju da bi prodajom ovih igrača mogli poprilično da riješe problem oko Finansijskog fair playja.

Također, na transfer listi nalaze se još Mateo Kovačić, Dani Ceballos i Sergio Regulion kojima je Zinedine Zidane poručio da ne računa na njihove usluge u novoj sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Ljudi nisu tupavo kupovali 3 godine i sada da zbog jednog prelaznog rokaocekuju kaznu a Barcelona kupuje 3x vise nego prodaje i oet niko je i ne spominje... ako imaju pare treba pustiti i PSG i macity i bilo koji drugi klub koji hoce nek ulaze ..
2 0
luks-02
Lako je kupovat ali teško je prodavat.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi