"Spektakularno je napredovao i sada ide u Real"

Didier Deschamps se izlanuo i potvrdio novo pojačanje Reala!

Šampioni svijeta, Francuzi, su iznenađujuće poraženi od Turske u subotu, ali priliku da se vrate na pobjedničke staze će imati već sutra kada gostuju slabašnoj Andori.

Jedan od onih koji su dobili priliku u utakmici protiv Turske je i Ferland Mendy, lijevi bek koji se intenzivno povezuje sa transferom u Real Madrid.

Tako su se danas pojavile informacije da je njegov transfer iz Lyona u Real Madrid vrijedan 50 miliona eura već dogovoren, te da bi on trebao biti predstavljen na Bernabeu u narednih 48 sati. Samo par dana ranije, međutim, iz Lyona je stiglo saopštenje da nema nikakvog dogovora o Mendyjevom transferu.

Da će 24-godišnji Mendy zaista u Real Madrid, na današnjoj pressici je potvrdio i selektor Francuske Didier Deschamps.

Novinare je zanimalo Deschampsovo viđenje napretka talentovanog Ferlanda Mendyja, a selektor Trikolora je poručio sljedeće:

"Ferland je spektakularno napredovao, prije dvije godine je bio u Ligue 2, a sada ide u Real Madrid...Dobar je sa obje noge... U reprezentaciji je bio odličan kada god bi igrao".

Inače, upravo je Deschamps dao Mendyju šansu za debi u državnom dresu u novembru prošle godine na prijateljskoj utakmici Francuske i Urugvaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mendy je u minuloj sezoni upisao 44 nastupa za Lyon u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao isto toliko asistencija.

Treba dodati i da je Mendy došao u Lyon 2017. godine iz Le Havrea za oko pet miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.