Real Madrid u narednih 48 sati predstavlja novo pojačanje?

50 miliona eura za Francuza

Real Madrid u narednih 48 sati predstavlja novo pojačanje?

Čelnici Real Madrida ne žele da se njihovom klubu ponovi sezona poput minule, pa će u novu ući se značajno izmijenjenim sastavom.

Već su na Bernabeu stigla tri pojačanja, očekuju se i brojni odlasci, ali i još pokoji novi igrač.

Tako će u narednoj sezoni u slavnom bijelom dresu nastupati i Eden Hazard, Luka Jović i Eder Militao, a trener Zinedine Zidane traga za još jednim velikim pojačanjem u veznom redu.

I dalje se špekuliše o Paulu Pogbi, mogao bi to biti i Tottenhamov Eriksen, ali dok navijači čekaju još jedno veliko, Real se sprema predstaviti novo, nešto "manje" ime.

Naime, novi igrač Real Madrida bi uskoro trebao postati 24-godišnji lijevi bek Ferland Mendy.

Iako se još uvijek ne radi o velikom fudbalskom imenu, Real Madrid će navodno za Mendyjeve usluge Lyonu isplatiti značajnu naknadu - od oko 50 miliona eura.

Mendyjev transfer u Real Madrid se navodno dogovara već neko vrijeme, ali je čitav posao zamalo propao zbog problema sa kukom francuskog fudbalera. Ipak, nakon što su se u Real Madridu uvjerili da pomenuti problemi ne prijete da ugroze Mendyjevu karijeru, transfer bi trebao biti realizovan.

Prema određenim špekulacijama Mendy bi mogao biti predstavljen na Santiago Bernabeu u narednih 48 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Mendy je u minuloj sezoni upisao 44 nastupa za Lyon u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao isto toliko asistencija.

U novembru prošle godine je debitovao za reprezentaciju Francuske, a od tada je za Trikolore skupio tri nastupa uključujući i onaj u porazu od Turske prošle subote.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi