Edinson Cavani je 2013. godine stigao iz Napolija u PSG za 64.5 miliona eura

Urugvajac je meta broj jedan španskog kluba

Edinson Cavani otvoren za dogovor, Atletico Madrid dobija veliko pojačanje?

S. Pašalić

Edinson Cavani ima ugovor sa PSG-om još godinu dana, ali bi već ovog ljeta napustiti redove francuskog prvaka.

Cavani je proveo šest sezona u PSG-u te je postigao 193 gola, a ovog ljeta on je meta proj jedan Atletico Madrida.

Antoine Griezmann je potvrdio svoj odlazak iz kluba, a također se pisalo i o odlasku Diega Coste ovog ljeta.

Prošlog mjeseca El Mundo Deportivo je pisao o tome da bi se Cavani definitivno mogao pridružiti Atleticu ukoliko Costa napusti klub, a neke informacije su govorile da bi mogao završiti i u Kini.

Španaa je odbio trenirati sa svojim saigračima iz Atletico Madrida tokom jednog treninga u aprilu, nakon što je klub otvorio slučaj u vezi crvenog kartona koji je Costa dobio u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Costa je zbog kazne koju je dobio nakon crvenog kartona propustio posljednjih osam mečeva sezone što je dovelo do nagađanja da je odigrao svoju posljednju utakmicu za klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.