Oblak objasnio zašto je ostao u Atleticu: Date su mi garancije...

Slovenac potpisao novi ugovor

Oblak objasnio zašto je ostao u Atleticu: Date su mi garancije...

Slovenački golman Jan Oblak sredinom aprila potpisao je novi ugovor s Atletico Madridom.

Oblak je sjajnim predstavama na golu Atletica zapao za oko brojnim velikanima, pominjali su se najviše Manchester United i Paris Saint-Germain, ali na kraju odlučio je da ostane među Jorgandžijama.

Nedavno je Oblak stavio paraf na novi ugovor do 2023. godine prema kojem će na godišnjem nivou zarađivati 10 miliona eura, čime je jasno stavio do znanja da nema namjeru mrdati iz Madrida, što je potvrdio i razgovoru za tamošnje medije.

"Dokle god su ambicije Atletica iste kao moje, nemam namjeru ići. Ostao sam zato što je sada baš tako. Neki možda ne vjeruju da su ambicije iste jer su pojedini fudbaleri otišli, ali sam uvjeren da će klub uraditi sve što je moguće da dovede kvalitetne igrače", kazao je Oblak, pa potom dodao:

"Kada sam potpisivao ugovor pričali smo o budućnosti, date su mi garancije kakve klub ima i da se one neće promijeniti", podvukao je sjajni Oblak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oblak je dio Atleticove porodice postao 2014. godine nakon što je prethodno nastupao za Benficu, a sa madridskim klubom je u proteklom periodu osvojio Ligu Evrope, Super kup Evrope, te Superkup Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi