Jan Oblak se predomislio: Slovenac ovog ljeta želi potpisati za engleskog velikana
Oblak je u aprilu potpisao novi ugovor sa Atleticom, ali bi ipak ovog ljeta mogao napustiti španski tim

Golman Atletico Madrida ima veliku želju da zaigra u Premier ligi

Jan Oblak se predomislio: Slovenac ovog ljeta želi potpisati za engleskog velikana

S. Pašalić

Golman Atletico Madrida Jan Oblak želi napustiti španski klub ovog ljeta, a njegova želja je da se pridruži Manchester Unitedu.

26-godišnjak se dokazao kao jedan od najboljih golmana na svijetu i potpisao ugovor s Atleticom u aprilu koji uključuje klauzulu o otkupu od 120 miliona eura.

Ali prošle sedmice, Oblak je upozorio Atletico da je spreman otići ukoliko uprava kluba odluči prodati svoje ključne igrače.

"Ostat ću u Atleticu sve dok se njihove ambicije podudaraju s mojim. I neki ljudi mogu misliti da su se njihove ambicije smanjile, kada su veliki igrači otišli"

"Siguran sam da će klub učiniti sve što je moguće kako bi potpisao kvalitetne igrače. Kada sam potpisao novi ugovor, dali su mi garancije za ambicije kluba", rekaao je tada Oblak.

Ipak, prema tvrdnjama ESPN-a, Oblak je sada otvoren za mogućnosti da napusti Atletico, a PSG i Manchester United su zainteresovani za njegove usluge.

Slovenac je ipak bliže Old Traffordu s obzirom da je kao dječak bio veliki navijač Uniteda i ima želju da zaigra u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti