Žrijeb za LP i EL

UEFA napravila promjene: FK Sarajevo učestvuje u tri žrijeba u dva dana

Admin Čaušević

UEFA je napravila određene promjene termina za žrijeb parova Lige prvaka i Europa lige. To znači da će četiri bh. predstavika na eurosceni svoje rivale saznati isti dan. 

UEFA je napravila određene promjene termina za žrijeb parova Lige prvaka i Europa lige. To znači da će četiri bh. predstavnika na eurosceni svoje rivale saznati isti dan.

Sarajevo će nastupiti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će se Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik igrati u prvom pretkolu Europa lige.

Promjenom koju je napravila UEFA odlučeno je da žrijeb parova prvog pretkola u Ligi prvaka i u Europa ligi bude obavljen isti dan, odnosno 18. juna.

Sarajevo će svog protivnika saznati nešto iza 12 sati, dok je žrijeb parova za preostala tri kluba na programu u 15:30.

Interesantno, Bordo klub će isti dan saznati i rivala u eventualnom drugom pretkolu Lige prvaka, dok će potencijalnog protivnika za susret drugog pretkola Evropa lige - staza šampiona saznati dan kasnije, 19. juna. 

To u suštini znači da će Sarajevo u dva dana učestvovati u tri različita žrijeba. U utorak će saznati rivale u prvom i eventualnom drugom pretkolu Lige prvaka, a u srijedu u drugom pretkolu Europa lige ako zapne na prvoj preperci u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U srijedu će eventualne protivnike u drugom pretkolu Europa lige - glavna staza saznati Zrinjski, Radnik i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo, Radnik i Široki Brijeg neće biti nositelji, dok je Zrinjski jedini bh. predstavnik koji će imati povlašten status prilikom žrijeba i to prvog pretkola Europa lige.

Na teren će u istoj sedmici jer će se mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka igrati 9. ili 10. jula, a kvalifikacija za Evropa ligu 11. jula. Revanš mečevi su na programu sedmicu kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.