Aleksandar Šofranac ima novi klub!

Crnogorski štoper napustio FK Sarajevo

Aleksandar Šofranac ima novi klub! · Zvanično

Iza FK Sarajevo je fantastična sezona u kojoj je tim sa Koševa stigao do historijske duple krune.

Sada se na Koševu slažu kockice za novu sezonu. Već su ozvaničeni neki dolasci, a jasno je da će biti i odlazaka.

Danas je potvrđen odlazak Aleksandra Šofranca, 28-godišnjeg štopera.

Crnogorski mediji su nešto ranije pisali da bi Šofranac mogao karijeru nastaviti redovima Sutjeske, a sada je klub iz Nikšića potvrdio da je dojučerašnji član Sarajeva potpisao dvogodišnji ugovor.

Tako je Šofranac napustio Sarajevo nakon godinu i po.

Inače, za Šofranca će ovo biti drugi put da oblači dres Sutjeske s obzirom da je član tima iz Nikšića bio i u sezoni 2016/2017. Treba dodati i da se tim iz Nikšića se u minuloj sezoni okitio titulom šampiona Crne gore.

Osim Sarajeva i Sutjeske Šofranac je u svojoj karijeru branio boje FK Mladost (OFK Titograd), Javora, Rijeke i Cercle Bruggea.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gameon
Jos da ode Lazic i odbrana nam se svodi na Dupovca..nek nam je bog na pomoci
8 0
bistrik87
sretno
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi