Mislili ste da je kraj fudbalskim uzbuđenjima? Ne počinje uskoro samo Copa America

Završena su sva važnija fudbalska prvenstva u Evropi, završena su i klupska međunarodna evropska takmičenja, iza nas je i finalni turnir Lige nacija, ali i utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP.

Fudbal u Evropi ide na kratku pauzu, ali uzbuđenja na drugim kontinentima tek počinju.

Večeras (u noći sa petka na subotu) zvanično počinje kontinentalno prvenstvo Južne Amerike.

Naime, od 02:30 sati po našem vremenu domaćih ovogodišnjeg izdanja Copa Americe Brazil će ugostiti reprezentaciju Bolivije.

Na Copa Americi će učestvovati 15 selekcija podijeljenih u četiri grupe, a favoriti su "standardni" - Brazil, Argentina, Kolumbija, Urugvaj...

Gosti ovogodišnje Copa Americe su reprezentacija Katara i Japana. Katar će se takmičiti u grupi B u kojoj su još Argentina, Paragvaj i Kolubija, dok se Japan nalazi u grupi C sa Ekvadorom, Urugvajem i Čileom.

Gold Cup

Međutim, ne počinje uskoro samo Copa America. Samo noć kasnije počinje i Gold Cup.

Riječ je o međunarodnom turniru fudbalskih reprezentacija zemalja Sjeverne i Centralne Amerike, te Kariba - pod okriljem CONCACAF-a.

Gold Cup se igra svake druge godine, a domaćini izdanja za 2019. su SAD, Kostarika i Jamajka.

Trofej Gold Cupa brani upravo jedan od domaćina - reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Turnir će zvanično biti otvoren u noći sa subote na nedjelju (po našem vremenu) u 01:30 sati kada počinje duel selekcija Kanade i Martinika na stadionu Super Bowl u Pasadeni.

Favoriti za osvajanje Gold Cupa su selekcije SAD-a i Meksika, iako su Meksikanci na turnir došli bez nekolicine zvijezda (Chicharito, Hirving Lozano...).

Selekcije, njih 16, koje se takmiče na Gold Cupu podijeljene su u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane iz svake grupe prolaze u četvrtfinale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.