Napadač više nije stanovnik Tušnja

Zukić napustio Slobodu: Nije bilo kako sam očekivao, ponuda već imam

Samir Mlaćo

Sloboda je danas startala sa pripremama za novu sezonu, a već sada jasno da će Tuzlaci doživjeti velike promjene u igračkom kadru.

U narednom periodu dres Slobode sigurno neće nositi napadač Seid Zukić koji se danas razišao sa timom s Tušnja.

Zukić je potpisao raskid ugovora i sada je u potrazi za novim angažmanom.

Potvrdio je to za SportSport.ba kratko kazavši da se zahvaljuje Slobodi na svemu i da klubu sa Tušnja želi sve u budućnosti, ali i da spreman očekuje nove izazove u svojoj karijeri.

"Sigurno da nije bilo kako sam očekivao, u razloge što nisam dobijao više priliku za igru ne bih ulazio. Sada sam u potrazi za novim klubom, imam nekih ponuda, pa ćemo vidjeti. Slobodi želim sve najbolje i želim im što bolji plasman u ovoj sezoni za stogodišnjicu kluba", jasan je bio 25-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zukić je u Slobodu stigao na posudbu iz francuskog Toursa, a prethodno je nastupao za NK Vitez, NK Travnik, Orašje, Čapljinu, Turbinu...

U sezoni iza nas upisao je 28 nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju. Da je dobio veću minutažu sigurno bi njegova statistika bila mnogo bogatija, s obzirom da se radi o kvalitetnom napadaču koji je dobrim igrama u našoj zemlji u julu prošle godine ostvario transfer u Francusku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.