Torreira je prošle sezone stigao iz Sampdorije u Arsenal za 30 miliona eura

Rossoneri su ga označili kao metu broj jedan za ovo ljeto

Igrač Arsenala zbog djevojke prelazi u Milan?

S. Pašalić

Nakon što je ostao bez Lige prvaka, Milan je krenuo u potragu za pojačanjima kako bi što bolje dočekao početak nove sezone.

Tako su Rossoneri je ovog ljeta označili veznog igrača Arsenala Lucasa Torreiru svojom glavnom metom i navodno razmišljaju o tome da Francka Kessieja ponude kao dio dogovora.

Urugvajac je prošlog jula stigao iz Sampdorije u Arsenal za 30 miliona eura i imao je odličnu sezonu u dresu Topnika za koje je odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima te je postigao dva gola, ali je prošle sedmice priznao da se muči prilagoditi se životu u Engleskoj.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, iako su iz Arsenala poručili da Torreira nije na prodaju, Milan je već kontaktirao njegovog agenta kako bi razgovarao o ugovoru potaknut činjenicom da Torreirina djevojka Vittoria Repetto, koja je iz Genoe, ne uživa u životu u Londonu i želi se vratiti nazad u Italiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milan bi morao izdvojiti oko 45 miliona eura za Torreira pa zato u ovaj posao želi uključiti i Kessieja, a Rossoneri su prema informacijama spremni da ili daju Kessieja kao zamjenu za Torreiru, ili da ga prodaju pa da taj novac iskoriste za dovođenje igrača Arsenala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.