Milan želi hrvatskog napadača

Kramarić sve bliže transferu iz snova

Edmir Škorić

Andrej Kramarić, sjajni napadač Hoffenheima, ubrzo bi mogao da promijeni tim.

Hrvatski napadač spominje se kao pojačanje Milana, posebno sada kada je na San Sin Siro imenovan za direktora Zvonimir Boban.

Osim Kramarića, Milan je bio zainteresovan za hrvatske igrače kao što su Nikola Moro, Antonio Marin i Dejan Lovren.

''Kramarića želi Milan, ali i pola Evrope jer je jedan od ponajboljih napadača Evrope. U Njemačkoj se nazabijao u posljednje dvije sezone, iako ne igra za Bayern ili Borussiju Dortmund'', rekao je za Milan News Kramarićev agent Vincenzo Cavaliere pa je dodao:

''Sve momčadi koje traže napadača su zainteresovane za njega. Boban je sigurno prednost Milana. On prati reprezentaciju, gdje Kramarić ima kontinuitet. Kramarićevi golovi uvijek su bili važni. Zahvaljujući njima, Hrvatska je otišla na Svjetsko prvenstvo. Prošle godine odveo je Hoffenheim u Ligu prvaka. Zabija puno golova, dodaje dosta asistencija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

''Hoffenheim je promijenio trenera i imaju važan projekt pa se njemu ne žuri otići, ali, naravno, da ćemo, ako dođe ponuda, procijeniti. Ne znamo koliko bi klub tražio za njega, ali vjerujem da bi cijena bila oko 30, 40 miliona eura. Kramarić nije čista špica, bolji je kao drugi napadač. U Milanu bi mogao igrati u tri uloge, kao jedan od dva napadača ili iza napadača'', zaključio je Cavaliere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.