Brazilac pojačao Kraljeve

Real Madrid ozvaničio dolazak novog igrača: Čudo od djeteta stiglo za 45 miliona eura! · Zvanično

Real Madrid je danas ozvaničio dolazak još jednog fudbalera. 

Nakon što su ovog ljeta klub pojačali Luka Jović, Ferland Mendy, Eden Hazard i Eder Militao, red je došao na Brazilca Rodryga koji u klub dolazi iz Santosa.

Ovaj transfer je već od ranije poznat, a danas je dobio i zvaničnu potvrdu. Rodrygo je stigao u Madrid i bit će predstavljen na Santiago Bernabeu stadionu u 13.00 sati.

Inače, riječ je o fudbaleru za kojeg su se otimali brojni velikani među kojima su PSG i Barcelona, a Real ga je na kraju kupio za vrtoglavih 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Momak ima samo 18 godfina, igra na poziciji krilnog napadača, a u prošloj sezoni brazilske Serije A postigao je osam golova uz tri asistencije iako je imao samo 17 godina.

Za mladu reprezentaciju Brazila odigrao je 10 mečeva i postigao tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.