Dobro su naplatili svoj dio

Koliki je 'kolač' Crvene zvezde u transferu Luke Jovića?

Midhat Šljivak

Luka Jović je postao novi igrač Real Madrida.

Momak iz Bijeljine je prošle sedmice stavio potpis na šestogodišnji ugovor sa Kraljevima u transferu vrijednom 60 miliona eura.

U ovom transferu je najbolje prošla Benfica. Oni su inkasirali 18 miliona eura, što je bio njihov dio od 30 posto po ugovoru sa Eintrachtu, a istu sumu novca je dobio i tim iz Frankfurta.

To je prije nekoliko dana potvrdio predsjednik ovog tima Peter Fischer.

"Priča se dosta o tih 60 miliona eura. Međutim, nije baš sve kao što izgleda. Tu je dio koji pripada Benfici, zatim poreske obaveze i obaveze prema menadžerima, pa će tako nama ostati oko 20 miliona eura čiste zarade", rekao je Fischer.

Naravno, dobar dio novca je pripao menadžerima, a jedan manji dio je uzela i Crvena zvezda.

Za naše prilike ta je cifra izuzetno dobra. Zvezda je zahvaljujući Luki Joviću uzela 1,8 miliona eura, pa oni ovim transferom itekako mogu i moraju biti zadovoljni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda je također napravila još jedan odličan transfer na kojem su zaradili finu svotu novca.

Prodali su još jednog fudbalera rođenog u Bijeljini Dejana Joveljića Eintrachtu za nešto više od četiri miliona eura i za njih je ovo ljeto jako dobro počelo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.