Renato Sanches u posljednjoj utakmici Bayerna

"Hvala Bogu, još 45 minuta i idem na odmor, a ovdje se više ne vraćam"

Edmir Škorić

Renato Sanches je prije tri godine slovio za najvećeg talenta svjetskog nogometa, ali Portugalac nije do kraja iskoristio potencijal.

Naravno, činjenica da igra u Bayernu pokazatelj je njegovog talenta i kvaliteta, ali stiče se dojam da je Sanches mogao igrati daleko veću ulogu u bilo kojem velikanu, ali nije baš od onih što će doći prvi, a otići posljednji s treninga.

Sanches se protekle dvije godine 'gubi' počesto, nema kontinuitet u igrama otkako je došao u Bayern iz Benfice nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Otišao je na posudbu u Swansea, pa se vratio u Minhen i prošle sezone na njega je računao Niko Kovač. Postigao je jedan gol uz jednu asistenciju na 29 mečeva igrajući u protekle dvije sezone.

Prema Bildu, Sanches želi da pobjegne iz Bayerna, a navodno je na poluvremenu posljednje Baeyrnove utakmice u sezoni rekao:

"Hvala Bogu, imam još 45 minuta da odradim i onda idem na odmor. I nikad više se neću vratiti", tada je valjda Sanches rekao nekolicini saigrača, a mediji su kasnije dobili tu informaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjeruje se da se za Sanchesa zanima PSG, iako igrač ima s Bayernom ugovor do 2021. godine.

S obzirom da ima 21 godinu, za Sanchesa nikada nije kasno, mada prvenstveno mora da nađe ekipu u kojoj će redovno da igra, a Bayern to očigledno nije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.