Niko Kovač glavni krivac što se Mats Hummels vratio u Dortmund

Želi podmladiti odbranu

Niko Kovač glavni krivac što se Mats Hummels vratio u Dortmund

E. Čaušević

Navijači Bayerna danas su bili itekako iznenađeni kada je njihov klub potvrdio da su protali Matsa Hummelsa koji se vratio u Borussiju Dortmund.

Hummels je u dresu Bayerna igrao tri godine i bio je standardan član obrane ovog tima i zbog toga su navijači minhenskog kluba iznenađeni odlukom čelnika da ga prodaju Dortmundu.

Međutim, njemački Bild prenosi da je to glavna ideja Nike Kovača kojem su čelni ljudi Bayerna očito odlučili da ispunjavaju želje. Hrvatski stručnjak ne želi Hummelsa u svojoj odbrani i poručio je da je bolje da ga prodaju što su oni i uradili.

Kovač želi osvježiti ekipu i podmladiti je, a to najbolje pokazuje odluka da se ne produže ugovori s Robbenom, Riberyjem i Rafinhom, dok će sigurno ekipu napustiti i Jerome Boateng.

No, mnogi zaboravljaju da je Bayern na pojačanja u odbrani potrošio već 115 miliona eura. Doveli su Lucasa Hernandeza i Benjamina Pavarda koji će biti novi bekovi. Hernandeza su platili 80, a Pavarda 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hernandez može igrati i na štoperskom mjestu i očito je da mu je Kovač već dodijelio to mjesto. Na lijevom beku će ostati David Alaba, dok će se za desnu stranu boriti Pavard i Kimmich. No, postoji šansa i da Pavard igra na štoperskom mjestu.

Kovač je podmladio zadnju liniju, a da li su to bili dobri potezi vidjet ćemo na početku sezone. Sada njemu i Bayernu ostaje da se fokusiraju na pojačanja u veznom redu i napadu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Deminutive
Sam je htio tako, kakve veze Kovač ima s tim?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi