Zabio novi gol

Alexis nakon utakmice poslao poruku Solskjaeru

E. Čaušević

Alexis Sanchez sinoć je odigrao još jedan odličan meč u pobjedu Čilea protiv Ekvadora (2:1).

Alexis je početkom drugog poluvremena postigao gol za pobjedu i tako osigurao svom timu četvrtfinale Copa Americe. Za Alexisa ovo je bio drugi gol na takmičenju koliko je postigao za Manchester United u cijeloj prošloj sezoni.

Čileanac je na udaru žestokih kritika nakon dolaska u Manchester United jer nije pokazao ništa što se od njega očekuje. No, već u dva meča za Čile je odigrao sjajno i postigao dva gola.

Nakon sinoćnje utakmice Alexis je izjavio da mu je čast što igra za svoju reprezentaciju, te da nije za njega iznenađenje što je u veoma dobroj formi. Alexis je na svoj način poslao poruku Ole Gunnaru Solskjaeru koji u prošloj sezoni skoro da nije računao na njega.

"Uvijek imam veliki entuzijazam kada su u pitanju utakmice, ali u Engleskoj u zadnje vrijeme skoro da nisam imao šansu da igram. Opušten sam sada. Predstavljanje svoje reprezentacije je najljepša stvar koja postoji i ne razmišljam trenutno o nekim drugim stvarima", rekao je Alexis.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.