Alexis odbio izaći iz igre zbog povrede, pa postigao gol za pobjedu Čilea

Gdje je bio ovaj igrač u Manchester Unitedu?

Alexis odbio izaći iz igre zbog povrede, pa postigao gol za pobjedu Čilea

E. Čaušević

Reprezentacija Čilea plasirala se u četvrtfinale Copa Americe nakon pobjede protiv Ekvadora (2:1).

Za Čile je ovo bila druga pobjeda u grupnoj fazi koja im je osigurala plasman u četvrtfinale. U dresu ove selekcije ponovo je briljirao Alexis Sanchez koji je uspio postići jedan gol.

Zanimljivo da je Alexis u samo dvije utakmice dao dva gola koliko je postigao u cijeloj prošloj sezoni u dresu Manchester Uniteda.

Koliko mu znači igranje za reprezentaciju najbolje pokazuje činjenica da je zadobio povredu u prvom dijelu, ali da je odbio izaći iz igre. Na poluvremenu je doktorima rekao da učine sve da može nastaviti igru.

To se Čileancima itekako isplatilo jer je Alexis postigao gol za 2:1 na samom početku drugog poluvremena. Alexis je povrijedio zglob lijeve noge, ali bi trebao biti spreman za četvrtfinale.

"Na poluvremenu je imao bolove, ali je doktoru rekao da želi igrati. Bilo je to važno za nas što je tako postupio. Na svu sreću ne radi se o zglobu kojeg je povrijedio dok je igrao u Manchester Unitedu. Vidjet ćemo šta kažu pregledi, ali vjerujem da će biti spreman za narednu utakmicu", rekao je selektor Čilea, Reinaldo Rueda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije