Serge Gnabry je pokazao svoj kvalitet

Prije četiri godine rekli su mu da nije dovoljno dobar za WBA, a sada je igrač sezone u Njemačkoj

Endin Čaušević

Serge Gnabry iza sebe ima odličnu sezonu u dresu minhenskog Bayerna i zasluženo je izabran za igrača sezone.

Gnabry je protekle sezone za Bayern odigrao 42 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 13 golova uz devet asistencija. Pokazao se kao veliko pojačnje nakon što je prošlog ljeta stigao iz Hoffenheima.

Njemački mediji danas su objavili nevjerovatnu priču o ovom 23-godišnjem igraču koji je prošao omladinske kategorije Arsenala. No, u londonskom klubu nije dobio pravu šansu i povratak u Njemačku za njega je bio odličan potez.

Prije samo četiri godine u WBA su mu rekli da nije dobar igrač i da nije čak kalibar da igra za njih. Naime, Arsenal ga je tada poslao na posudbu u WBA kako bi stekao potrebno iskustvo, ali je on u cijeloj sezoni odigrao samo 137 minuta.

Tadašnji trener ovog kluba Tony Pulis je rekao da Gnabry nije dovoljno kvalitetan igrač i da je dovođenje njega na posudbu bila greška. No, samo četiri godine kasnije izabran je za igrača sezone u Njemačkoj čime je dokazao kakvu grešku su napravili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ništa manje nije pogriješio ni Arsenal koji ga je uporno slao na posudbe bez da mu pruže šansu u prvom timu. Na kraju ovaj igrač je odlučio da potpiše za Werder, a trenutno je jedan od najboljih igrača Bundeslige, te se izborio za mjesto u reprezentaciji Njemačke.

Na ovome mu je čestitao i bivši saigrač iz Arsenala, Hector Bellerin, koji upravo potencirao na tome da su mu rekli da nije dobar za WBA, a sada je igrač sezone u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.