"Hvala Bogu, još 45 minuta i idem na odmor, a ovdje se više ne vraćam"

Renato Sanches u posljednjoj utakmici Bayerna

"Hvala Bogu, još 45 minuta i idem na odmor, a ovdje se više ne vraćam"

E. Škorić

Renato Sanches je prije tri godine slovio za najvećeg talenta svjetskog nogometa, ali Portugalac nije do kraja iskoristio potencijal.

Naravno, činjenica da igra u Bayernu pokazatelj je njegovog talenta i kvaliteta, ali stiče se dojam da je Sanches mogao igrati daleko veću ulogu u bilo kojem velikanu, ali nije baš od onih što će doći prvi, a otići posljednji s treninga.

Sanches se protekle dvije godine 'gubi' počesto, nema kontinuitet u igrama otkako je došao u Bayern iz Benfice nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Otišao je na posudbu u Swansea, pa se vratio u Minhen i prošle sezone na njega je računao Niko Kovač. Postigao je jedan gol uz jednu asistenciju na 29 mečeva igrajući u protekle dvije sezone.

Prema Bildu, Sanches želi da pobjegne iz Bayerna, a navodno je na poluvremenu posljednje Baeyrnove utakmice u sezoni rekao:

"Hvala Bogu, imam još 45 minuta da odradim i onda idem na odmor. I nikad više se neću vratiti", tada je valjda Sanches rekao nekolicini saigrača, a mediji su kasnije dobili tu informaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vjeruje se da se za Sanchesa zanima PSG, iako igrač ima s Bayernom ugovor do 2021. godine.

S obzirom da ima 21 godinu, za Sanchesa nikada nije kasno, mada prvenstveno mora da nađe ekipu u kojoj će redovno da igra, a Bayern to očigledno nije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Ovom igracu samo dobar trener treba, koji zna kako sa ovako mladjim raditi, jer ovaj momak je zvijer sjetimo se 2016 EP kad je osvojio bio je medju najboljim, al sta ces kad ne ide ispade on kriv tj nista ne zna ovo ono..
1 4
Adnanos
Nije igrao nigdje sem Bayerna. Tu bi trebao i ostat jer u suprotnom ce se izgubit kao i u Swanseu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi