Vratio se u Borussiju

Hummels je odbio Manchester United iz jednog jedinog razloga

Admin Čaušević

Mats Hummels je nastavio mijenjati klubove na relaciji Minhen - Dortmund. 

Nakon niza provedenih sezona u Bayernu sjajni štoper se u ovom prijelaznom roku vratio u Borussiju.

Milioneri su za 30-godišnjaka izdvojili 30 miliona eura i tako definitivno dobili veliko pojačanje u posljednjoj liniji.

Za Hummelsa je ozbiljno bio zainteresovan i Manchester United. Crveni đavoli su nudili puno bolju platu nego Borussija, međutim pouzdani defanzivac se odlučio za "žuti dres".

Mirror navodi da je neigranje u Ligi šampiona zapravo jedini razlog zašto je Hummels rekao ne izdašnoj ponudi slavnog kluba sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački reprezentativac je ranije dres Borusije nosio od 2009. do 2016. godine kada se za 35 miliona vratio u Bayern obzirom da je prošao omladinske selekcije giganta iz Bavarske.

United prošlu sezonu nije završio među prve četiri ekipe Premiershipa te će u predstojećoj igrati u Europa ligi. Upravo to će biti otežavajuća okolnost za sklapljanje konkurentnije ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.