Dva pojačanja

Juve na korak od dovođenja De Ligta, stiže i otpisani Francuz

Edmir Škorić

Naredne sedmice bi Juventus trebao da predstavi dva nova pojačanja.

Stara dama planira da se "ponovi", a čini se da će uskoro dobiti dva zvučna pojačanja. Matthijs de Ligt je prihvatio poziv Cristiana Ronalda i pridružit će mu se u Torinu, iako su ga prethodno željeli Barcelona, PSG, Manchester Untied...

Ajax je odredio cijenu za De Ligta i ona iznosi 70 miliona eura, a svom igraču je poručio da može sam izabrati novi tim. Mladi stoper se, navodno, odlučio za Juventus i postigao je dogovor s italijanskim prvakom.

Prema najnovijim izvješćima iz Italije, spreman je prihvatiti ponudu Juventusa od 12 miliona eura godišnje neto plate uz bonuse.

Pošto se plaše da im PSG neće pokvariti posao, u Juventusu žure da završe svu papirologiju i da De Ligt što prije stavi svoj potpis. Barca je bila najbliža De Ligtu, ali je odustala zbog njegovih zahtjeva, kao i 20 posto provizije za agenta Mina Raiolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim De Ligta, očekuje se da za Juve narednih dana potpiše Adrien Rabiot, koji će doći kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s PSG-om. Pristao je na manje uslove i umjesto 10 zarađivat će 7 miliona eura uz naknadu i za proviziju za njegovu majku i zastupnicu Veronique.

Podsjećamo da je Juventus još ranije osigurao još jedan veliki transfer bez odštete, a radi se o sada već bivšem igraču Arsenala Aaronu Ramseyju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.