City je spreman ponuditi platu Maguireu od 280.000 funti sedmično

Građani kradu pojačanje Manchester Unitedu

Manchester City naredne sedmice ruši rekord Virgila van Dijka

S. Pašalić

Manchester United i Manchester City su željeli ovog ljeta dovesti igrača Leicestera Harryja Maguirea.

26-godišnji stoper je 2017. godine stigao iz Hull Cityja u Leicester za nešto malo manje od 14 miliona eura, a sada bi mogao srušiti rekord koji je Liverpool platio za Virgila van Dijka.

Naime, engleski mediji pišu da bi igrač Leicestera naredne sedmice mogao preći u Manchester City za 80 miliona funti.

Maguire je spreman da se pridruži Cityju i odbije United, a Građani su spremni da mu ponude sedmičnu platu od 280.000 funti kako bi prešao na Etihad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englez je u septembru prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa Leicesterom za koji je ove sezone odigrao 32 utakmice te je postigao 3 gola, ali bi sada mogao preći u redove prvaka Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.