Hummels je odbio Manchester United iz jednog jedinog razloga

Vratio se u Borussiju

Hummels je odbio Manchester United iz jednog jedinog razloga

A. Čaušević

Mats Hummels je nastavio mijenjati klubove na relaciji Minhen - Dortmund. 

Nakon niza provedenih sezona u Bayernu sjajni štoper se u ovom prijelaznom roku vratio u Borussiju.

Milioneri su za 30-godišnjaka izdvojili 30 miliona eura i tako definitivno dobili veliko pojačanje u posljednjoj liniji.

Za Hummelsa je ozbiljno bio zainteresovan i Manchester United. Crveni đavoli su nudili puno bolju platu nego Borussija, međutim pouzdani defanzivac se odlučio za "žuti dres".

Mirror navodi da je neigranje u Ligi šampiona zapravo jedini razlog zašto je Hummels rekao ne izdašnoj ponudi slavnog kluba sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački reprezentativac je ranije dres Borusije nosio od 2009. do 2016. godine kada se za 35 miliona vratio u Bayern obzirom da je prošao omladinske selekcije giganta iz Bavarske.

United prošlu sezonu nije završio među prve četiri ekipe Premiershipa te će u predstojećoj igrati u Europa ligi. Upravo to će biti otežavajuća okolnost za sklapljanje konkurentnije ekipe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi