Džeko definitivno potpisuje za Inter

Sada je sve gotovo: Roma i Inter postigli konačan dogovor!

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko definitivno ide u Inter.

Roma je, kako javlja Sky Sport Italia, prihvatila ponudu Intera i sada se očekuje da se okonča saga oko prelaska Džeke na Giuseppe Meazzu.

Rimljani su se dugo nećkali, a na kraju su prihvatili jednu od Interovih ponuda. Postignut je dogovor prema kojem će Džeko u Inter, a Romi će na ime obeštećenja pripasti 10 miliona eura uz mladog napadača Edoarda Verganija.

Vergani ima 18 godina i bio je predložen u sklopu dogovora sa Sassuolom oko transfera Stefana Sensija. Međutim, Sassuolo će umjesto Verganija uz 25 miliona eura dobiti od Intera 19-godišnjeg Andreu Adorantea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada je Džekin put iz Rima prema Milanu potpuno prohodan i samo je pitanje trenutka kada će Džeko i zvanično postati igrač Neroazzurra.

Podsjećamo, Džeko je velika želja novog Interovog trenera Antonija Conta, a Corriere dello Sport je danas objavio kako će transfer biti obavljen naredne sedmice, odnosno do kraja tekućeg mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.