Veznjak pojačao šampiona

Posljednja akvizicija FK Sarajevo je prošle sezone zabila jedan gol, pogledajte kakav!

Admin Čaušević

Sarajevo je kasno sinoć predstavilo novo pojačanje, na pripremama u Sloveniji ekipi se priključio Mirko Oremuš. 

Oremuš je u redove bh. šampina stigao iz Izraela gdje je u minuloj sezoni nastupao za Hapoel Raananu.

"Sretan sam povodom realizacije transfera. Znam da je ekipa ostvarila veliki uspjeh u protekloj sezoni, dat ću sve od sebe da pomognem svojim saigračima i ove sezone. Sarajevo je veliki klub, svjestan sam gdje dolazim ali isto tako da ću morati zaslužiti svoje mjesto u ekipi", rekao je 30-godišnjak.

„Dajemo sve od sebe da nađemo igrače koji su kvalitetni i koji će se uklopiti u naš sistem igre. Nije dovoljno da je to dobar fudbaler, veoma važno je i kako će funkcionisati sa ostatkom ekipe. Oremuš je dokazano kvalitetan igrač koji će nadam se u narednom periodu svojim partijama to i dokazati našim navijačima", kazao je Emir Hadžić.

U takmičarskoj godini iza nas ovaj veznjak rođen u Trogiru je upisao 24 nastupa u izralelskoj ha'Al ligi te je bio strijelac jednog gola.

Oremuš je bio strijelac vodećeg gola u meču drugog gola protiv Kyryat Shmone. Bilo je 2:1, a hrvatski fudbaler je zabio u 13. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je osim za Hapoel Raananu još nastupao za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Acre, RNK Split, H. Ashkeleon i Hapoel Raanana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.