Mladi nogometaš koji nastupa na pozicijama stopera i zadnjeg veznog ima važeći ugovor s klubom, ali nije bio na prozivci, te se njegovo ime nije našlo na spisku putnika za pripreme u Turskoj

Nigerijac ima važeći ugovor s klubom

Okoli: Niko me nije pozvao u kamp, želim ostati u Čeliku, ali ne pitam se ja ništa u ovoj situaciji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika od utorka se nalaze u Turskoj, gdje će ostati 15 dana, te odigrati tri pripremne utakmice.

Kao što smo pisali sinoć Marin Jurina narednu polusezonu provest će na posudbi u makedonskom Schkupiju, a mnogi navijači Čelika pitaju se gdje je Paschal Okoli, koji ima važeći ugovor s klubom do ljeta 2021. godine.

Ovaj nogometaš rođen u Nigeriji u februaru je iz turskog Bursaspora došao u Čelik, te je bio standardan igrač kluba u drugom dijelu sezone. Na prozivci nogometaša 21-godišnjak se nije pojavio, niti je bio na spisku za Tursku.

Kako bi otklonili dileme, kontaktirali smo mladog nogometaša, koji je za SportSport.ba objasnio svoju trenutnu situaciju.

"Nalazim se u Turskoj, tačnije u Bursi i čekam dalje korake vezane za moju karijeru. Kada je u pitanju NK Čelik, moram kazati da me niko nije zvao da dođem u kamp u Turskoj. Ja imam važeći ugovor s klubom, ali nisam mogao doći na prozivku jer mi je viza istekla. Rekao sam Effeu da mi riješi pitanje vize, ali on to nije uradio i ne odgovara na moje pozive. Volio bih popričati s Aydinom Olgunom oko moje situacije, ali nemam njegov broj" kaže Okoli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored svega što se trenutno dešava nada se da će i naredne sezone nositi crno-crveni dres

"Iskreno se nadam da ću igrati za Čelik i naredne sezone, ali ako me ne budu željeli onda ću potražiti novi klub. Ne znam šta novi trener kluba zna o meni i šta su mu pričali o meni, ali ja imam ugovor s klubom i ovu situaciju oko svoje karijere želim riješiti što prije", kazao je za SportSport.ba Paschal Okoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.