Marin Jurina narednu polusezonu na posudbi u makedonskom Shkupiju
Jurina je svoje najbolje partije u prošloj sezoni odigrao protiv osvajaća prvenstva i Kupa BiH, ekipe Sarajeva, te je na Koševu uspio i da postigne jedan od svoja dva gola u prošloj sezoni

Korpulentni napadač nedavno potpisao ugovor s Čelikom

Marin Jurina narednu polusezonu na posudbi u makedonskom Shkupiju · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su otputovali na pripreme u Tursku, gdje će ostati narednih 15 dana. U autobusu, ali ni na spisku za pripreme u ovoj zemlji nije bilo napadača Marina Jurine, koji će narednih šest mjeseci provesti u drugom klubu.

Kako saznaje SportSport.ba, Marin Jurina 25-godišnji napadač, koji je nedavno produžio ugovor s Čelikom na godinu dana, narednu polusezonu će provesti na posudbi u makedonskom Shkupiju.

Na insistiranje trenera ovog kluba Umita Karana, koji je kratku epizodu imao i na Bilinom polju, Jurina će narednu polusezonu odigrati za ovaj klub. Ovaj korpulentni napadač pokušat će da doprinese što boljim rezultatima kluba u pretkolima Evropske lige, ali i narednu sezonu u prvenstvu Sjeverne Makedonije.

Marin Jurina prošle je sezone odigrao 23 utakmice za Čelik, te je postigao dva gola, uglavnom je nastupao na poziciji desnog krila, te centralnog napadača, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Hajduka, Zrinjskog, Zadra, Čapljine, Kopera, Ankarana i Krškog. Na Bilino polje stigao je u januaru 2018. godine, a u crno-crvenom dresu postao je prepoznatljiv po svojoj korpulentnosti, odnosno igri leđima, što mu je i najjači adut u igri prema naprijed.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će tako u narednu sezonu Premijer lige ući s napadačkim opcijama u vidu Aidina Mahmutovića, Almira Aganspahića, te možda i Harisa Dilavera, koji tek treba da se dogovori s klubom o novom ugovoru i ostanku na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Masala
1 4
kazaa
koji kurac dolazi beganovic kad imamo dva desna beka
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi