Novo ime na Anfieldu

I Liverpool potvrdio prvo pojačanje ovog ljeta · Zvanično

S. Grebović

Šampion Evrope je, kao što se i najavljivalo, potvrdio transfer talentovanog stopera Seppa van der Berga.

Mladi stoper na Anfield stiže iz redova holandskog Zwollea u transferu vrijedom četiri milion eura.

Transfer ljeto postaje sve uzbudljivije. Nakon što je jutros Barcelona potvrdila jedan transfer, sada je to isto uradio i Liverpool.

Jasno je da u van der Bergu vide veliki zalog za budućnost, a ako ostvari karijeru kakvu mu mnogi predviđaju uskoro bi ga mogli gledati u tandemu sa svojim zemljakom Virgilom Van Dijkom.

"Sjajan je osećaj. Za mene je ovo najveći klub na svijetu i san mi se ostvario. Veoma sam uzbuđen. Vidio sam kakvi igrači iz akademije ovdje odlaze u prvi tim. To je nevjerovatno, posebno kada to radi jedan ovako veliki klub. Naravno, trener je sjajan čovjek i jedan od glavnih razloga zbog kojih su uspešni, kao i jedan od razloga zbog kojih sam došao ovdje. Mislim da je ovo odlična sredina u kojoj mogu napredovati i dati sve od sebe", poručio je 17-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako još uvijek nije napunio ni 18 godina već je sakupio 15 nastupa u prvenstvu Holandije. U svom klubu je bio pod budnim okom trenera Jaapa Stama, te nema sumnje da je imao od koga da nauči kako postati sjajan stoper.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti