Parižanima ogroman novac od američke kompanije

Najveći svjetski klubovi bit će ljubomorni na novi ugovor Nikea i PSG-a

Edmir Škorić
Teme:

Francuski prvak PSG najavio je produženje ugovora sa američkim proizvođačem sportske opreme Nike.

Parižani su sada za Nike vezani do 2032. godine i utrostručit će iznos koji su dobijali od ove kompanije prethodnih godina.

PSG-a unosni ugovor stavlja ispred Manchester Cityja, Chelseaja, Arsenala, Bayerna, Tottenhama i Liverpoola i na godišnjem nivou donosi klubu preko 80 miliona eura.

Samo Real Madrid, Barcelona i Manchester United zaradit će više kroz ugovore o sponzorstvu.

"Sporazum predstavlja vrlo važnu prekretnicu, odražavajući ono što je klub postao na globalnoj pozornici i velike ambicije koje imamo za budućnost", izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor PSG-a Nasser Al-Khelaifi u priopćenju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nike je bio najvjerniji partner kluba i ovaj posao pokazuje njegovu čvrstu opredijeljenost da nastavi s nama ovaj uspješan put".

"Zahvaljujući Nikeu i Jordanu imali smo rekordnu sezonu za prodaju dresova, jednu od najvećih u evropskom nogometu. Veselimo se nastavku ovog brzog rasta i probijanja još više novih rekorda u nadolazećim godinama", dodao je prvi čovjek PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.