Nosit će ponovo broj 15

Borussia potvrdila: Matts Hummels se vratio · Zvanično

Edmir Škorić

Nakon niza provedenih sezona u Bayernu sjajni štoper se u ovom prijelaznom roku vratio u Borussiju.

Milioneri su za 30-godišnjaka izdvojili 30 miliona eura i tako definitivno dobili veliko pojačanje u posljednjoj liniji.

Za Hummelsa je ozbiljno bio zainteresovan i Manchester United. Crveni đavoli su nudili puno bolju platu nego Borussija, međutim pouzdani defanzivac se odlučio za "žuti dres".

Mirror navodi da je neigranje u Ligi šampiona zapravo jedini razlog zašto je Hummels rekao ne izdašnoj ponudi slavnog kluba sa Old Trafforda.

Njega je Borussia danas predstavila i on će na leđima u žuto-crnom dresu nositi broj 15.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tridesetogodišnjak je jedna od legendi Borussije bez obzira što je dobar dio karijere igrao i u Bayernu u kojem je ponikao.

S Borussijom je dva puta osvajao Bundesligu, osvajao i Kup, Superkup Njemačke u dva navrata, igrao i finale Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.