Tako to rade u susjedstvu

Zvanično: Hajduk doveo igrača AC Milana! · Zvanično

S. Grebović

Splitski Hajduk je ozvaničio prvo pojačanje ovoga ljeta, a riječ je o češkom internacionalcu Stefanu Simiću iz Milana.

Ovaj 24-godišnji stoper koji ima hrvatske korijene, većinu je karijere proveo na pozajmicama, a posljednju je imao u Frosinoneu za koji za pola godine nije stigao ni da debituje.

Vrijedi istaći da je posljednju takmičarsku utakmicu odigrao je još 24. novembra prošle godine u okviru Lige Evrope kada je Milan slavio protiv luksemburškog Dudelangea sa 5:2, što za Hajduk može predstavljati problem.

Ima i jedan nastup u dresu Češke Republike, a zanimljivo da se u jednom momentu pojavila mogućnost da obuče dres sa državnim grbom naše zemlje. Priču je pokrenuo Edin Džeko koji mu je poslije jedne utakmice prišao i pitao ga da li bi želio igrati u budućnosti za BiH, zemlju u kojoj su prije selidbe u Češku živjeli njegovi roditelji.

"Za mene je Češka na prvom mjestu, ali istina je da imam još opcija. Džeko se raspitivao o mojoj situaciji. BiH je sama po sebi vrlo zanimljiva, imaju sjajne igrače i kompletan proces kroz koji sada prolazi je interesantan, tako da ta staza može biti zanimljiva za budućnost", rekao je ranije Simić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Ugovor sa Hajdukom je potpisao u trajanju od četiri godine, a Bili su ga predstavili na sjajan način uz fotografiju njega kao klinca u dresu splitskog kluba.

  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.