Džeko ga nagovarao da igra za BiH, sada prelazi u Hajduk

Transfer je navodono dogovoren

Džeko ga nagovarao da igra za BiH, sada prelazi u Hajduk

Hajduk iz Splita danas bi zvanično trebao dobiti novo pojačanje u vidu Stefana Simića.

Ime je to fudbalera koji se tokom prošlih godina u nekoliko navrata dovodio u vezu sa 'bilima', a  sada su dogovoreni svi detalji transfera i Simić će, ukoliko prođe ljekarski pregled, i zvanično obući Hajdukov dres.

Olakšavajuća okolnost po Hajduk je to što Simić ovoga puta dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Milanom, u čijem se dresu od 2013. godine, kada je došao na San Siro, nije naigrao i minutažu je tražio kroz posudbe u Vareseu, Royal Mouscronu, Crotoneu, Frosinoneu...

Zanimljivo, kada je igrao za Crotone zapazio ga je i Edin Džeko koji mu je poslije utakmice prišao i pitao ga da li bi želio igrati u budućnosti za BiH, zemlju u kojoj su prije selidbe u Češku živjeli njegovi roditelji.

"Za mene je Češka na prvom mjestu, ali istina je da imam još opcija. Džeko se raspitivao o mojoj situaciji. BiH je sama po sebi vrlo zanimljiva, imaju sjajne igrače i kompletan proces kroz koji sada prolazi je interesantan, tako da ta staza može biti zanimljiva za budućnost", rekao je ranije Simić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Simić je inače stoper, ima 24 godine, a transfer u Hajduk mogao bi mu poslužiti kao odskočna daska za transfer natrag u Italiju ili neku jaču ligu. Fudbal je počeo igrati u praškoj Slaviji.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Meeseeks
Diplomatski odgovor s figom u džepu i nadom da možda zaigra za Hr selekciju jer ima i njihovo državljanstvo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi