Uspio u svojoj namjeri

Uopšte ne potcjenjuje FK Sarajevo: Trener Celtica rođendan proveo u avionu

Admin Čaušević

FK Sarajevo će u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrati protiv Celtica. Nema dilema da je u tvom dvomeču škotski prvak favorit koji ipak ništa ne prepušta slučaju. 

Klub iz Glasgowa je tokom sedmice angažovao svoje drugo najskuplje pojačanje u historiji, na Celtic park je stigao Christopher Jullien.

Defanzivac koji je sa U20 selekcijom Francuske bio svjetski prvak je stigao iz Toulousea za iznos od 8 miliona eura.

Neil Lennon je pod svaku cijenu želio imati Julliena na raspolaganju u dvomeču FK Sarajevo pa je svoj rođenan proveo praktično u avionu.

Možda i taj potez ovog stručnjak najbolje pokazuje koliko je maksimalno ozbiljno shvatio duele sa Bordo klubom te da uopšte ne potcjenjuje bh. prvaka.

Trener Celtica je u utorak slavio svoj 48. rođendan, a proveo ga je u avionu jer je iz trening kampa u Austriji letio za Pariz i nazad.

"Došao je za svoj rođendan u Pariz po mene, moram mu se zahvaliti na tome", otkrio je Jullien.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bilo je to veoma lijepo od njega što je došao i ostvario prvi kontakt. Zaista je dobar momak i jedva čekam da se priključim ekipi i radim s njim".

Inače, Sarajevo i Celtic igrače UEFA-i za ovaj dvomeč moraju prijaviti do 4. jula, a susreti su na rasporedu 9. i 16. jula. Prva utakmica će se igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.