Celtic se dodatno pojačao pred dolazak na Koševo

Prvak Škotske se ne šali

Celtic se dodatno pojačao pred dolazak na Koševo

S. Grebović

Nakon što su jučer doveli francuskog stopera Christophera Juliena, Celtic je jutros potvrdio novo pojačanje.

Riječ je o talentovanom Luci Connellu, koji je stigao iz redova Boltona.

Mladi Irac drugo je pojačanje Neila Lennona ovog ljeta, jer su Kelti jučer doveli Christophera Juliena za osam miliona eura. Transfer ovog tinejdžera je iznosio svega 250 hiljada funti, što je i normalno s obzirom da je tek postao punoljetan.

On je u januaru priključen prvom timu Boltona od kada je upisao 12 nastupa u seniorskom fudbalu, što je bilo dovoljno da ga skauti prvaka Škotske zapaze i dovedu u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nevjerovatan je osjećaj potpisati za ovako veliki klub. Spreman sam već sada istrčati na teren i dati sve od sebe, zaista sam presretan", riječi su Connella koji bi se početkom sedmice trebao priključiti treninzima tima u Austriji.

Podsjećanja radi, meč između Sarajeva i Celtica je na programu je 9. jula na našem najvećem stadionu, dok je revaš na Celtic Parku osam dana kasnije.

Top Komentari

makelele
Celtic da posalje kadete, prosli bi sarajevo il bilo koji drugi klub iz bh premier čoban lige. Igraci nespremni nargilasi, crknu protiv svake ekipe na europskim takmicenjima nakon prvog poluvremena. Nije ni cudo sto nijedan bh klub nikad se nije uspio plasirat u gtupnu fazu nekog europskog takmicenja.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi