Çrveni đavoli doveli pojačanje

Solskjaer: Wan-Bissaka ima sve ono što tražimo u Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Manchester United danas je potvrdio da je Aaron Wan-Bissaka novi fudbaler ovog kluba.

Wan Bissaka je na Old Trafford stigao iz Crystal Palacea, a njegov transfer je iznosio oko 40 miliona eura. Ovaj 21-godišnjak s Crvenim đavolima je potpisao saradnju do ljeta 2024. godine.

Dolakaz Wan-Bissake je najava čelnika s Teatra snova da će ovog ljeta dati sve od sebe da naprave ekipu koja će se konačno moći boriti za titulu prvaka Engleske.

Ovo pojačanje oduševilo je i trenera Uniteda, Ole Gunnara Solskjaera, koji je poručio da je on jedan od najboljih mladih defanzivaca u engleskom Premiershipu.

"Aaron je jedan od defanzivaca od kojih se očekuje mnogo u budućnosti. Jedan je od najboljih mladih odbrambenih igrača u Premiershipu. Ima radnu etiku, talent i mentalitet da igra za Manchester United i to je igrač kojeg želite u ekipi. Još uvijek je veoma mlad i igrač koji je gladan uspjeha. Presretan sam što je došao u naš tim", rekao je Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.