Napustio United nakon 10 sezona: Valencia danas potpisao i mnoge iznenadio

Iskusni Ekvadorac se vratio kući

Napustio United nakon 10 sezona: Valencia danas potpisao i mnoge iznenadio

Edmir Škorić

Iskusni Ekvadorac Antonio Valencia vratio se kući i potpisao za LDU Quito.

Ekvadorac je igrao u El Nacionalu, 2005. je otišao u Villarreal, kasnije igrao i za Wigan, a u Manchester Unitedu je od 2009. godine. Nakon 339 utakmice i 17 golova te 10 godina, napustio je Crvene vragove.

Tridesetrogodišnji desni bek potpisao je ugovor s ekvadorskim LDU Quito, što je klub i danas potvrdio na zvaničnom sajtu.

Valencia je bio svjestan da gubi svoje mjesto u prvoj momčadi Uniteda i da u narednoj sezoni nije u planovima Ole Gunnara Solskjaera, a zasitio se i Evrope, pa je odlučio da se vrati u Ekvador.

On je za Ekvador odigrao 99 utakmica, te je i dalje član ove selekcije i jedan od najvažnijih igrača. 

Špekulisao se da bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj, ali u nekom drugom klubu, no na kraju je donio odluku o potpisu za ekvadorskog velikana LDU Quito.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti