Plavi izuzetno raspucani

Željezničar razbio Kamešnicu s 10:0

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara upisali su visoku pobjedu nad drugoligašem iz Podhuma kod Livna.

Amar Osim danas je dao priliku igračima na koje planira računati u narednoj sezoni i uglavnom je imao šta da vidi.

Iako su nasuprot sebe imali ekipu nekoliko rangova ispod i daleko nekvalitetniju, igrači Želje upisali su izuzetno visoku pobjedu, mada je moglo biti i daleko uvjerljivije da se iskoristila još neka šansa.

Već u petoj minuti je Željo poveo sa 1:0, a strijelac je bio novajlija u redovima Plavih Alispahić. Samo minut kasnije Asim Zec pogađa za 2:0.

Ubrzo Zaimović ne koristi dobru šansu, zatim i Mujezinović, da bi u 17. minuti Ramović izborio, a zatim i iskoristio penal za 3:0.

Minutu kasnije Željo je vodio 4:0. Zaimović je sjajnim lobom matirao nemoćnog golmana Kamešnice, a peti gol postiže Zec u 27. minuti.

Do kraja prvog dijela novi gol Ramovića za 6:0, a u nastavku su Plavi stigli do "desetke".

Bojo je eurogolom donio Želji vodstvo od 7:0, a do kraja utakmice pogađali su još Osmanković, Krpić s penala i Dacić, koji je i dan ranije postigao dva gola protiv Troglava u 3:1 pobjedi mladog tima Želje.

Osim je u prvih 45 minuta računao na sljedeće igrače: : Kjosevski, Osmanković, Sadiković, Stevanović, Pavić, Hajdarević, Alispahić, Asim Zec, Ramović, Mujezinović, Zaimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 46. minute igrali su: Erić - Šehić, Osmanković, Sipović, Stanić, Bojo, Mehić, Dacić, E. Zec, Veselinović, Krpić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.