DVTK poražen

Adukor debitovao za novi klub, ali nije se proslavio

Edmir Škorić

Joachim Adukor, bivši igrač Sarajeva, odnedavno je član mađarskog DVTK-a.

Adukor je danas odigrao prve minute za novi tim, a DVTK je u mađarskom duelu poražen od Debrečena sa 2:0.

Ganski nogometaš je od prve minute zaigrao u sastavu DVTK-a, a domaći su slavili poocima Takacsa u četvrtoj i Bodija u 31. minuti.

Adukor je na terenu proveo prvih 45 minuta.

Podsjećamo, Adukor se oprostio od Fudbalskog kluba Sarajevo, te je odbio da ostane u BiH iako je imao ponudu Tuzla Cityja.

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres", poručio je na svom Facebook profilu.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo. S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.