Adukor ima novi klub, potpisao i predugovor

Karijeru nastavlja u Mađarskoj

Adukor ima novi klub, potpisao i predugovor

E. Škorić

Ganski nogometaš Joachim Adukor karijeru nastavlja u Mađarskoj.

Adukor se oprostio od Fudbalskog kluba Sarajevo, te je odbio da ostane u BiH iako je imao ponudu Tuzla Cityja. Ipak, 26-godišnjak je odlučio da krene dalje.

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres", poručio je Adukor na svom Facebook profilu.

On je potpisao predugovor sa mađarskim klubom Diosgyor, očigledno će nositi dres ovog kluba u narednoj sezoni, a pored njega mađarski klub je blizu angažovanja Jebarija iz Csikszerede te Galambosa, koji je igrao za Csakvar u Mađarskoj.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo. S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Sretno majstore!
9 0
konjnakvadrat
S konja na magarca
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi