Adukor se oprostio od Sarajeva: Za sada pozdrav do novog susreta

Fudbaler iz Gane napustio Koševo

Adukor se oprostio od Sarajeva: Za sada pozdrav do novog susreta

A. Čaušević

Joachim Adukor je i definitivno napustio FK Sarajevo. 

Fudbaler iz Gane se na društvenoj mreži Facebook oprostio od svog dosadašnjeg kluba.

U oproštajnoj poruci se zahvalio trenerima, saigračima i navijačima te istakao da će Sarajevo uvijek biti u njegovom srcu.

"Došlo je vrijeme da kažem zbogom ovom divnom klubu u kojem sam proveo dvije nevjerovatne sezone", započeo je Adukor te nastavio:

"Prije svega veliko hvala mojim trenerima i saigračima koji su mi bili podrška na i van terena. Hvala prekrasnim navijačima Horde zle i svakom predivnom navijaču Sarajeva, bilo je nevjerovatno kako ste navijali i podržavali nas sa tribina."

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres".

"Za sada pozdrav do novog susreta", poručio je Adukor.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Bivši omladinski reprezentativac Gane je ranije igrao za Gefle, Trofense, AS Beziers i OFI Cretu. Karijeru će prema svemu sudeći nastaviti u Mađarskoj. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
Sretno braca !!!
5 0
GospodinIzSarajeva
Sretno Aduka
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi