Plavi izgubili 1:0

Željo napadao i stvarao šanse, ali Varaždin slavio u pripremnom meču

Fudbaleri Željezničara izgubili su danas u prijateljskom susretu koji je igran u Livnu od Varaždina sa 1:0. 

Željezničar je mnogo bolje otvorio meč pa je preko Mujezinovića odmah zaprijetio. On je šutirao iskosa, ali bez promjene rezultata.

Plavi su i nakon toga bili nešto konkretniji, a Varaždin prvi put prijeti u 12. minuti. Tada je Glavina pokušao, ali pored gola sarajevske ekipe. Samo šest minuta kasnije Varaždin je poveo. Strijelac je bio Brlečić i to nakon ubačaja sa strane.

Željo je nakon toga ponovo opasniji na terenu, a Plavi prvi put poslije gola prijete preko Ramovića u 22. minuti, ali lopta završava u naručju protivničkog golmana.

Poslije toga po jedna prilika na obje strane, ali golmani su sigurni. Do kraja prvog dijela šansu je imao i Hajdarević, ali je šutirao pored gola.

Plavi drugo poluvrijeme otvaraju u nešto izmjenjenom sastavu, a u tim okolnostima prvi prijeti Asim Zec, ali golman i stoper hrvatskog tima mu blokiraju šut.

Kasnije i Varaždin stvara vrlo dobre šanse. Prvo je u 56. minuti Kessie pokušao, ali Erić mu je odbranio, da bi potom rezervi golman Želje imao u jednom napadu hrvatskog tima dvije dobre intervencije.

Plavi se potom ponovo bude i prijete preko braće Zec. Prvi je pokušao Asim, ali preko gola, da bi kasnije njegov stariji brat šutirao, ali dvojica protivničkih igrača se bacaju i blokiraju mu udarac.

Do kraja meča dvije šanse za Plave je imao Alispahić. Prvo je slabo šutirao, da bi sedam minuta prije kraja iz slobodnjaka pogodio prečku.

Zaimović i Zec su do kraja pokušavali, ali Željo nikako nije uspijevao doći do gola pa je ostalo 1:0 za hrvatski tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sastav Željezničara u prvom poluvremenu: Kjosevski - Stevanović, Sipović, Osmanković, Pavić - Hajdarević, Bojo - A. Zec, Ramović, Mujezinović - Krpić.

Sastav Željezničara u drugom poluvremenu: Erić - Stanić, Sipović, Osmanković, Pavić - Alispahić, Sadiković - Mujezinović, E. Zec, Veselinović - Zajmović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.