Bojo sretan zbog dolaska u Željezničar: S nestrpljenjem čekam da istrčim na Grbavicu

Mladi bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Bojo sretan zbog dolaska u Željezničar: S nestrpljenjem čekam da istrčim na Grbavicu · Intervju

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Bio je velika želja Amara Osima ovog ljeta i na kraju je stigao na Grbavicu. Petar Bojo prije par dana postao je novi član Željezničara, te je već na prvim treninzima mladi reprezentativac naše zemlje pokazao svoje kvalitete.

Jučer je postigao i svoj prvijenac u plavom dresu, doduše u prijateljskom meču protiv Kamešnice. Majstorski je pogodio, zaradio čestitke saigrača, te su svi uvjereni da je struka Željezničara njegovim dovođenjem napravila pravi potez

Iako mlad, Bojo se ne boji preuzeti odgovornost u igri, a prvi dojmovi o novoj sredini su priznaje sjajni.

"Od prvog dana cijela ekipa me primila na lijep način. Dobro radimo svi i vjerujem da ćemo spremni ući u novu sezonu. Svakako da je dolazak u Želju iskorak u mojoj karijeri. Svi znamo da je Željo veliki klub", priča Bojo za SportSport.ba.

Dobrim igrama u Mladosti skrenuo je pažnju na sebe. Imao je ponuda, no na kraju je odlučio da bi za njega najbolje bilo da potpiše za tim sa Grbavice.

"Prošlu sezonu sam igrao dosta dobro u Mladosti, a nametnuo sam se i u mladoj reprezentaciji. Stigao je poziv sa Grbavice, imali smo par sastanaka i pronašli smo zajednički jezik.

Plavi su se dodatno pojačali ovog ljeta. Kadar se nije puno mijenjao. Raduje se zdravoj konkurenciji.

"Naravno. Tu su Alispahić, Sadiković, Hajdarević kojeg poznajem iz reprezentacije... Bitno je da smo zdravi i spremni, a konkurencija uvijek dobro dođe.

Prošao je školu Bubamare, a jedan dio karijere proveo je i Češkoj.

"Sa 14 godina sam iz škole nogometa Bubamara otišao u Široki Brijeg. Dole sam se zadržao četiri i pol godine, te sam kao najbolji strijelac juniorske selekcije otišao u Češku. Boravio sam pola godine, zatim se vratio u Vitez i to je bio važan korak za mene. Odigrao sam dosta dobrih utakmica, stigao je poziv predsjednika Mladosti Mensura Mušije i evo sada sam na Grbavici".

Kao i svaki nogometaša, a trenutno mladi reprezentavac, mašta da jednog dana zaigra u A selekciji.

"Kao svaki igrač u BiH, te mladi reprezentativac san mi je zaigrati za A selekciju".

Navijači Željezničara 'kopajući' po internetu o svom novom članu pronašli su Bojine ranije objave na facebooku u kojima je iskazivao podršku Plavima kao veoma mlad. Priznaje da je to istina.

"Željezničar mi je uvijek bio drag, pratio sam rezultate i gledao utakmice. Dok sam bio u Bubamari išao sam gledati utakmice, priznajem. Želja je bila jedan dan obući dres tog kluba i evo hvala Bogu ispunila se".

Treneri u Mladosti i bivši saigrači Petra poznaju kao velikog profesionalca. O njemu se van terena malo zna.

"Kada je pauza volim igrati tenis, družiti se sa prijateljima i djevojkom".

Raduje se novoj sezoni i željno iščekuje zvanični debi na Grbavici.

"Pričam sa prijateljima i obiteljima o tome. Sa nestrpljenjem čekam da istrčim na Grbavicu, da pobijedimo već u prvom kolu i slavimo sa našim navijačima".

Imao je poruku i za armiju navijača tima sa Grbavice koja se nada mnogo boljim igrama njihovih ljubimaca nego u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moje je da uvijek dajem maksimum i ostavim srce na terenu, a uz njihovu podršku, nadam se uspjesima", dodao je Bojo na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
BRAVO MOMAK, SRETNO U NASTAVKU KARIJERE I DA SE SVI ZAJEDNO RADUJEMO !
6 14
genter
Tako ces i platu cekati :)
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi