Luka Modrić je navodno izjavio kako nema namjeru napustiti Madrid

Hrvat želi izgraditi novi Milan

Italijani pišu: Zvonimir Boban pokušava nagovoriti zvijezdu Reala da pređe u Milan

S. Pašalić

Zvonimir Boban i Paolo Maldini žele vratiti Milan na stare staze slave.

Iako su Rossoneri zbog finansijskog Fair Playa izbačeni iz Evropske lige, legendarni dvojac već pravi planove za narednu sezonu u kojoj žele osigurati mjesto u Ligi prvaka.

Tako je nekoliko italijanskih i španskih medija prenijelo informaciju da Zvonimir Boban pokušava nagovoriti Luku Modrića da pređe u Milan.

Modrić je od 2012. godine u Real Madridu s kojim je sve osvojio, a prošle godine je zbog svojih sjajnih igara bio dobitnik i Zlatne lopte.

Ipak, prošlu sezonu je Hrvat odigrao dosta lošije, kao i većina igrača Reala, pa se pisalo da bi ovog ljeta mogao i napustiti Madrid.

Gazzetta dello Sport tako prenosi da Boban smatra kako je Modrić zbog svoje kvalitete i iskustva idealan igrač oko kojeg će se graditi igra Rossonera.

Međutim, Gazzetta također navodi da je Modrić i pored toga što je izjavio da mu je Boban idol, odbacio mogućnost da napusti Madrid jer i dalje želi igrati za Kraljevski klub.

S druge strane, danas je u Milano stigao i Predrag Mijatović koji je posrednik za Vladu Lemića, predstavnika između ostalih i Luke Modrića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.