Morey je odbio novi ugovor Barcelone i odlučio preći u Borussiju

Igrač od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti

Borussia Dortmund pobijedila Juventus i City u utrci za veliku nadu Barcelone · Zvanično

S. Pašalić

Nakon što je 2018. godine dovela Sergija Gomeza iz Barcelone za 3 miliona eura, Borussia Dortmund je uspjela dovesti još jednog igrača koji je ponikao u akademiji katalonskog tima.

Riječ je o 19-godišnjem Mateu Moreyu koji je u njemački klub stigao kao slobodan igrač. Desnom beku je istekao petogodišnji igovor sa katalonskim klubom i odbio je novi, te se odlučio preseliti u Njemačku.

Morey je igrač za kojeg kažu da ima veliki potencijal da postane sjajan igrač, ali je propustio cijelu prošlu sezonu zbog povrede koljena.

Da se radi o velikom talentu potvrđuje interes Juventus i Manchester Cityja, ali je Borussia bila najbrža i najkonkretnija.

"Borussia Dortmund je fantastičan klub koji stavlja naglasak na mlade", rekao je Morey na internetskoj stranici kluba.

"Uvjeren sam da ću, s mojim individualnim kvalitetama, imati puno toga za ponuditi klubu u godinama koje dolaze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želim se brzo integrisati, poduprijeti svoj tim i, prije svega, naučiti jezik. Čineći ovo, svakako će sve učiniti lakšim!", dodao je Morey.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.